Hlavní menu
Kategorie - Obchody
Kategorie - Služby
Statistiky katalogu
TOPlist

Valid HTML 4.01 Transitional
Imunit Hlíva ústřičná 150 tob. + 60 tob. ZDARMA
Energy Barley - Mladý ječmen 100g
Ratanový nábytek
Led žárovky
RC modely
odd Zde se nacházíte:
Homepage > Prezentace produktů > Carobella - Karobová čokoláda BIO (Country Life)

Carobella - Karobová čokoláda BIO (Country Life)

Prezentace vytvořena: 18.09. 2007
Internetový obchod: prozdravi (Homepage)

Carobella - Karobová čokoláda BIO:
BIO Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Výrobek označený touto značkou je vyprodukován přirozenými biologickými metodami. Při jeho produkci se nepoužívají pesticidy a průmyslová hnojiva, proti škůdcům a chorobám se nasazují pouze prostředky biologické ochrany.

Karobový strom dává dlouhé lusky, které jsou sušeny a mlety na jemný karobový prášek. Sušená semena z lusků se často používala v obchodě jako platidlo. Od karobu je odvozen výraz karát (karobový bob se řecky řekne keration), který se dodnes používá klenotníky při popisu zlata.

Složení:
Karob obsahuje 8% bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46%), vitamíny skupiny B, minerály - vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď.

Porovnáme-li jej s kakaem, má třikrát vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku! Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu, který pomáhá při trávení a vylučování a je užitečný pro zastavení průjmu, při zvedání žaludku a při zvracení. Obsahuje též lignin. Pektin i lignin mají prospěšný vliv na snižování hladiny cholesterolu. U karobu je oproti kakau příznivější výrobní proces (většina kakaových bobů je naneštěstí produkována v zemích, kde je hygienická úroveň hluboko pod úrovní civilizovaných zemí). Na rozdíl od kakaa neobsahuje karob škodlivé methylxanthiny (s jejich četnými nepříznivými účinky pro zdraví člověka - od zrychleného tepu přes poruchy spánku a nadměrnou vznětlivost až po pocity úzkosti), nevyžaduje při výrobě kvašení přinášející nebezpečí rozvoje nežádoucích baktérií či plísní (u čokolády je kvašení nutné pro dosažení chuti). Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem a vzhledem k jemné konzistenci nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné).

 

 

 

2004 - 2016 | Katalog internetových obchodů a služeb s obrázky | E-shopy

www.ee-shops.cz

optimalizace PageRank.cz

Obchod s teploměry, barometry, meteostanicemi:

Meteoshop.cz - teploměry, vlhkoměry, barometry, meteostanice
Meteoshop.cz - teploměry, vlhkoměry, barometry, meteostanice